ХОТЕЛИ

Париз - Лаго ди Гардо – Милано – Верона – Венеција


Париз - Лаго ди Гардо – Милано – Верона – Венеција
pariz 1pariz 2pariz 3pariz 4pariz 5pariz 6Париз 1Париз2Париз 3

11 Октомври 2013 П А Р И З
Лаго ди Гардо – Милано – Верона – Венеција

Програма:

1 ден 10.10.2013 ШТИП - СКОПЈЕ (четврток)
Состанок на групата во 16:00 часот од Штип/ 17,30 од Скопје. Поаѓање за Италија. Дневно и ноќно возење преку Србија ,Хрватска и Словенија со попатни паузи.

2 ден 11.10.2013 (петок)
Лаго ди Гардо Пристигнување во Падова во утринските часови. Разгледот на центарот на градот и посета на црквата Св. Антонио Падовски, Потоа тргнување кон Лаго ди Гардо: разглед на околината на езерото, Стариот утврден град Сирмионе, кој се наоѓа на полуостров на јужниот брег од езерото е особено популарно туристичко место. Живописниот замок Скалигер датира од XIII век. Сместување во хотел.. Слободно време.. Ноќевање..

3 ден 12.10.2013 МИЛАНО ( сабота )
Појадок. Напуштање на хотелот. Поаѓање за Милано - модната престолнина – Разглед на Милано со
локален водич: Разглед на модната престолнина, оперската миланска куќа Скала, Kралскиот дворец Palazzo Reale.... Слободно време за индивидуални прошетки. Вечерта поаѓање за Париз. Ноќно возење до Париз..

4 ден 13.10.2013 ПАРИЗ (недела)
Пристигнување во Париз во утринските часови. Разглед на градот со локален водич: Плоштадот Република, Плоштадот Конкорд, Плоштадот Бастилја, Катедралата Нотр Дам, Латинскиот кварт, Елисејските полиња, Домот на Инвалидите, Триумфалната капија. Сместување во хотел. Слободно попладне за индивидуални активности. Ноќевање.

5 ден 14.10.2013 ПАРИЗ – ВЕРСАЈ (понеделник)
Појадок.. Посета на една од најубавите и најзначајните палати, Кралскиот дворец Версај и неговите прочуени градини. Ноќевање.

6 ден 15.10.2013 ПАРИЗ – ЛУВАР (вторник )
Појадок. Факултативна посета на Лувр најпознатиот музеј во светот и факултативна посета на Ајфеловата
кула, или слободно време за индивидуални активности. Вечерта можност за факултативно крстарење со брод по Сена. Поаѓање за Венеција во вечерните часови. Ноќно возење со попатни одмори..

7 ден 16.10.2013 ВЕРОНА – ВЕНЕЦИЈА (среда )
Пристигнување во Верона, прошетка низ градот на Ромео и Јулија, Колосеумот – третиот најголем
Колосеум во Европа. Посета на куќата на Јулија, Слободно време. Тргнување за Лидо ди Јесоло – сместување во хотел. Слободно време за одмор. Ноќевање.

8 ден 17.10.2013 МАКЕДОНИЈА ( четврток )
Појадок.. Напуштање на хотелот и разглед на Венеција: плоштадот и црквата Сан Марко, мостот на
воздишки, Дуждевата палата, базиликата, саат кулата, Посета на Венеција, прошетка низ Венеција Тргнување за Македонија околку 17.00 часот со попатни паузи.

9 ден 18.10.2013 МАКЕДОНИЈА ( ПЕТОК)
Пристигнување во Македонија во утринските часови..

ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ
18.500,00 ден

Во цената на аражманот е вклучено:
• превоз со модерен туристички автобус на дадената релација
• 1 ноќевање со појадок во околината на Лаго ди Гардо
• 2 ноќевања со појадок во Париз;
• 1 ноќевање со појадок во Лидо ди Јесоло
• разглед на Милано со локален водич;
• разглед на Париз со локален водич;
• органицација и водство на патувањето

Во цената на аранжманот не е вклучено:
• Посета на музејот Лувр (влезница + превоз) – еур, резервција и уплата при продажба
• Посета на Версај (влезница + превоз) –еур, задолжителна резервција и уплата при продажба
• Посета на Ајфеловата Кула (влезница за лифт до 2 спрат) – 15 еур, резервција и уплата при продажба
• Крстарење по реката Сена – 10 еур, резервција и уплата при продажба
• Превоз со брод Лидо Ди Јесоло – Венеција – 12 еур

Напомена:
- Рок за пријавување 20.09.2013
- За реализација на аранжманот, потребен е минимум од 45 патници.
- За оваа програма важат општите услови за патување на Одмори Се Травел и СКТМ

Аранжмани


Моментално непостојат активни аранжмани за овој хотел.

Напредно пребарување