Берлин
16.02.2018 – 19.02.2018

 

Предлог програма:

1 ден: Предлагаме разглед на градот и посета на: Меморијалната Црква, Европа-центарот, Новата национална галерија, Филхармонијата, плоштадот Потсдам, Sony центарот, плоштадот Александар плац, Градска куќа, ТВ кулата, Катедралата, Операта, Брандербуршката порта, Рајхстагот, остатоците од познатиот Берлински ѕид, Checkprint Charie e најпознатиот премин на Берлинскиот ѕид, а за многумина единствена можност за бегство од Источен во Западен Берлин.

2 ден : посета на Потсдам, еден од најубавите и најзелени градови во Германија и главен град на Бранденбург. Посета на прускиот дворец Сансуси, некогашна летна резиденција на кралот Фридрих Велики.

3 ден : прошетка до Островот музеј, комплекс од неколку музеи, меѓу кои и Пергамон, кој има непроценлива збирка на антиквитети.

4 ден : разглед на стариот дел од градот.Индивидауален трансфер до аеродром. Препорачуваме да бидете на аеродром 2 часа пред летот.

 

Цена: 159 € / 9.858,00 - за уплати до 15.12.2017
Цена: 259 € за редовни уплати 

 

Во цената на пакетот е вклучено:
– Авионски превоз на релација: Скопје–Берлин-Скопје
– Хотелско сместување во Arcadia Hotel Berlin 3* или сличен, услуга 3 ноќевања со појадок
– Рачен багаж – 10 кг

* Цената и саатниците зависат од моментално расположливите места на aвио компанијата и хотелите.

Во цената на пакетот не е вклучено:
– Аеродромски такси (35 €)
– Јавен транспорт од аеродром до градот = 3 € (информативно)

Содржина

Типови на сместување

Двокреветна соба

Макс. Возрасни: 1

Термини
Тип
Возрасни

Берлин – Индивидуално патување

Берлин,Германија

Берлин, најголемиот и главниот град на Германија, нуди прекрасна комбинација на историја, ноќен живот, архитектура и култура. Берлин има скромни почетоци, но заедно со времето прераснува во европска велесила и по риунифицирањето во 1990 г. станува динамичен, креативен, вистински град метропола. Берлин истовремено е познат како еден од најзелените градови во Европа, над 60 % од неговата површина се паркови и реки. Создадете ги вашите нови спомени, токму тука

Ви треба помош?

За помош или резервација на било која понуда, Ве молиме јавете се на:

02/6147437

078/368-048

Слични Аранжмани
© 2015 ОдмориСе | Сите права се задржани. | Авторски права


Контакт информации

ОДМОРИ СЕ ТРАВЕЛ ДООЕЛ
Кочо Рацин бр.14, 1000 Скопје
Работнички Универзитет (ЦЕНТАР)
Тел: 02 614 74 37
Моб: 078 368 048
Емаил: contact@odmorise.mk
Информатор

Оставете Ваш e-mail за да ги добивате нашите актуелни понуди.